Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

1000mods @ANclub, Εξάρχεια/ "Moshing: check. Headbanging: check. Stage diving: check. Crowd surfing: check!"

31/5/2014 (Μία μέρα μετά.)
της Ελπίδας Πουρναρά.







 
Ξεκίνησα νωρίς, μιας κι εξαρχής ήταν δεδομένος - και απόλυτα δικαιολογημένος - ο χαμός που θα ακολουθούσε αυτό το ήρεμο κατά τ’ άλλα βράδυ της Παρασκευής. Το release live show των 1000mods για το νέο τους LP, “Vultures”, ήταν κάτι που όλοι οι πιστοί της «χιλιομοδιανής» μπάντας στην Αθήνα περίμεναν με ανυπομονησία.

Στην πορεία βρήκα μια φίλη και φτάσαμε στη Σολωμού λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες, ενώ είχαν μαζευτεί ήδη απ’ έξω πηγαδάκια οι παρέες, γνωστών και μη.


Ήταν κοντά στις 21:30 όταν η μουσική από τα ηχεία σταμάτησε, άναψαν τα φώτα του stage και τα παιδιά του πρώτου opening act άρχισαν να στήνουν και να κουρδίζουν. Σύντομα έπεσε το πρώτο χειροκρότημα και οι πρώτες νότες.
Δεν ήταν άλλοι από τους Cellar Dogs, μία heavy/groove/desert rock αθηναϊκή μπάντα, που αν και μετρά μόνο δύο χρόνια ζωής, έπαιξε πολύ καλά το ρόλο της εκείνο το βράδυ, με κομμάτια όπως “My Way”, “Soulhunt” και “Confidential Game”, να ανεβάζουν το κέφι και το ρυθμό όλων όσοι ήμασταν από νωρίς εκεί. Και πραγματικά ήμασταν πολλοί.




CELLAR DOGS SETLIST
01. Kalimotxo
02. Bluzilla
03. Say
04. My Way
05. Jackhammer
06. Trainfist
07. Soulhunt
08. Get Down
09. Confidential Game


Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παρέλαβαν οι Automaton. Μακριά μαλλιά, μούσια, πολλή μπύρα, θα ‘λεγε κανείς ότι μόλις κατέφθασαν από κάποια χώρα του Βορρά. Αλλά όχι.
Οι “δικοί” μας, έμπειροι πλέον στις ζωντανές εμφανίσεις Automaton, με τους doom rock ήχους και τα όμορφα riffs σε συνδυασμό με τα διαπεραστικά φωνητικά του Δημήτρη, άλλαξαν για λίγο το ύφος της βραδιάς, με τα φώτα να χαμηλώνουν και να δημιουργείται μια επιβλητική ατμόσφαιρα.











AUTOMATON SETLIST
01. Going Down
02. Beast of War
03. Breathe in Stone/ Echoes of Mount Ida


Στις 23:30 ακριβώς βγήκαν, με το κοινό να φωνάζει ρυθμικά “Χιλιομόδι, Χιλιομόδι”, τα αγαπημένα Χιλιομόδια (Χιλιομόδιανς, Μόδια, Χιλιομόδια, όπως θέλει ο καθένας.)
Αυτή η μπαντάρα, τέλος πάντων, που σε κάθε live γίνεται όλο και καλύτερη ξεσηκώνοντας ακόμα και τον πιο δύσπιστο ακροατή. Αν και μεταξύ μας, ή ακούς 1000mods και χτυπιέσαι χωρίς αύριο ή δεν ακούς καν. Και κατά κοινή ομολογία υπήρχαν άτομα αποκλειστικά της πρώτης κατηγορίας.
Moshing: check. Headbanging: check. Stage diving: check. Crowd surfing: check! Η χαρά και η συγκίνηση μπάντας και κοινού έκδηλη, όλο το An τραγουδούσε τα κομμάτια τους, όλοι είχαν γίνει λίγο πολύ μια παρέα.
Στα highlights η “βουτιά” του Γιώργου στο κοινό, ενώ δε σταμάτησε να παίζει λεπτό, η απίστευτη αφάνα του Λάμπρου που σχεδόν κάλυπτε το logo του club ενώ έπαιζε με γκάζια, το ασύλληπτο μπάσο και η κιθάρα του Dani και του Γιάννη αντίστοιχα, όπως επίσης τα λεπτά προς το τέλος, όταν σύσσωμο το κοινό φώναζε: “κι άλλο, κι άλλο”, για το πολυπόθητο encore.
Ο Λάμπρος, ο Dani, ο Γιάννης κι ο Γιώργος σε κάθε περίπτωση έβγαλαν την καρδιά τους και μας την έδωσαν στα χέρια την Παρασκευή, σε ένα live που γκρέμισε τα πάντα. Όσοι ήσασταν εκεί το νιώσατε. Όσοι δεν ήσασταν, τα παιδιά ετοιμάζουν περιοδεία και πολλά ακόμα όμορφα πράγματα. Καλοκαίρι έρχεται εξάλλου.
Μου μένουν η τρομερή ενέργεια όλων των σχημάτων και ειδικά των Μοδιών, τα χιλιοπατημένα παπούτσια, οι αγκωνιές και το σπρωξίδι, το χαμόγελο στα χείλη παρά την κλειστή φωνή και σαφώς η προσμονή για το επόμενο ανάλογο event.
Τα είπαμε, τα ήπιαμε, κι όλα αυτά με αγάπη.
Cheers!












1000MODS SETLIST
01. 7 Flies
02. Claws
03. Road to Burn
04. Big Beautiful 
05. Set You Free
06. Modesty
07. Track Me
08. She
09. Low
10. Desert Side of Your Mind
11. Vultures
12. Reverb of the New World
13. El Rollito
14. Super Van vacation
15. Vidage
 ------------
16. Boor

Αναδημοσίευση από:
i-jukebox.gr / 1000mods @ANclub.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου